Ηλιακοί Θερμοσίφωνες

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες στην Υδρομετάλ

Ηλιακό θερμοσίφωνα ονομάζουμε το ενεργητικό ηλιακό σύστημα το οποίο εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια για να θερμάνει νερό χρήσης.
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι η απλούστερη και πιο γνωστή ηλιακή συσκευή. Κατά την λειτουργία του γίνεται εκμετάλλευση δυο φυσικών φαινομένων. Με την αρχή του θερμοσιφώνου επιτυγχάνεται η κυκλοφορία του νερού με φυσικό τρόπο, ενώ η θέρμανση του νερού γίνεται με την εκμετάλλευση του φαινομένου του θερμοκηπίου που αναπτύσσεται στους συλλέκτες του.
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας άρχισε να χρησιμοποιείται μετά την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του ’70 και ιδιαίτερα τη δεκαετία του ’80 άρχισε να χρησιμοποιείται ευρύτατα στις χώρες με ηλιοφάνεια όπως οι χώρες της Μεσογείου.
Στην Ελλάδα η διάδοση των ηλιακών συσκευών είναι άκρως εντυπωσιακή με τις εγκατεστημένες ηλιακές συσκευές το 2004 να ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα συλλεκτών.
Διακρίνουμε δύο είδη ηλιακών θερμοσιφώνων ανάλογα με το κύκλωμα κυκλοφορίας του θερμαινόμενου μέσου:

Ανοιχτού κυκλώματος όπου το νερό χρήσης θερμαίνεται απευθείας από το ηλιακό σύστημα.

Κλειστού κυκλώματος όπου γίνεται έμμεσα θέρμανση του νερού χρήσης. Το θερμαινόμενο μέσο κυκλοφορεί και μεταφέρει τη θερμότητα στο νερό χρήσης που κυκλοφορεί σε ανεξάρτητο κύκλωμα.

Λόγω της έντονης σκληρότητας που παρουσιάζει το νερό σε πολλές περιοχές της χώρας προτείνουμε την τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων κλειστού κυκλώματος.

Η Υδρομετάλ έχοντας εμπειρία πολλών ετών στο αντικείμενο της θέρμανσης νερού χρήσης μέσω ηλιακών συστημάτων και σε συνδυασμό με την εταιρία NOBEL, είναι σε θέση να σας προτείνει τις κατάλληλες λύσεις για την κάλυψη των αναγκών σας σε ζεστό νερό χρήσης, με βασικό γνώμονα την ποιότητα, την εγγύηση και την ανταγωνιστική τιμή.